Uusi koti, uusi elämä

Onnellinen nainen

Millaista on jättää vanha elämä taakseen ja siirtyä elämässä eteenpäin, kohti uutta elämää?

Tiedätkö sen tunteen, kun mieleen hiipi ajatus uudesta kodista? Innostus hiipii pikku hiljaa mieleesi alkaa voimistumaan voimistumistaan. Alat vähitellen katselemaan asuntoilmoituksia ja hetken päästä olevasi asuntoesittelyssä. Yleensä asuntokuumeen iskiessä on hyvä miettiä tarkasti ne asiat joita uudelta kodiltasi haluat. Sen jälkeen on helpompi alkaa seuraamaan asuntoesittelyjä netistä ja valita parhaat vaihtoehdot. Sitten onkin aika sopia välittäjän kanssa esittelyaikaa ja tutustua asuntoihin tarkemmin.

Uuden kodin valinta

Millaiset asiat vaikuttavat uuden kodin valintaan? Usein sijainti on erittäin tärkeä, koska useimmat asuvat mieluiten kohtuullisen matkan päässä työpaikasta ja harrastuspaikoista. Mitä lähempänä ne ovat, sitä vähemmän aikaa menee turhaan autolla ajeluun ja ruuhkissa seisomiseen. Toinen tärkeä asia uutta kotia valitessa on asunnon pohjaratkaisut ja kannattaa miettiä mahdollisuuksia muutoksiin tulevaisuudessa. Voit miettiä onko tulevaisuudessa mahdollista purkaa joku väliseinä tarvittaessa tai tehdä seinä lisäämällä yksi huone lisää. Kodin piha ja ympäristö vaikuttavat paljon viihtyvyyteen ja niihin kannattaa kiinnittää huomiota uutta kotia valitessa.

Ennen muuttoa

Uuden kodin löydyttyä on aika käydä kaikki kaapit ja varastot läpi. Saatat todella yllättyä siitä, miten paljon tavaraa onkaan kertynyt vuosien varrella. Käy tavarat läpi sillä periaatteella, että tarvitsetko niitä vielä uudessa kodissa. Monen tavaran kohdalla eteesi saattaa tulla ongelma, että et tiedä, jos joskus tulisit kuitenkin tarvitsemaan tavaraa. Mieti silloin, oletko tarvinnut kyseistä tavaraa viimeisen vuoden aika ja jos toteat, että et, niin ei ole todennäköistä, että tulisit tarvitsemaan sitä tulevaisuudessakaan. Lajittele seuraavaksi kaikki tavarat, joita et halua muuttaa mukanasi seuraavasti: kirpputorille, hyväntekeväisyyteen, kierrätykseen ja roskiin. Lopuksi voit lajitella kaikki seuraavaan kotiisi muuttavat tavarat laatikoihin. Tässä vaiheessa kannattaa jo hankkiutua eroon tavaroista, jotka eivät muuta mukanasi. Tavaroiden pois kuljettaminen on helppoa ja monet yritykset tarjoavatkin pakettiauton vuokrausta Tampereella.

Pakettiauton vuokraus

Mersu

Useat yritykset tarjoavat asiakkailleen pakettiauton vuokrausta Tampereella. Tarjonta vaihtelee ja autojen kunto vaikuttaa vuokraushintoihin. Halvimmillaan pakettiauton vuokrausta Tampereella tarjotaan 40 euron hintaan. Mieti millaisen auton haluat vuokrata ja etsi itsellesi sopivin yritys. Pakettiautolla sinun ei tarvitse miettiä sadesäätä tai tavaroiden huolellista kiinnitystä ja saat vietyä kaikki ylimääräiset tavarat helposti pois. Mitä vähemmän muuttaessa on tavaraa, sitä helpommin muutto käy ja on mukavaa aloittaa uusi elämä uudessa kodissa ilman valtavaa määrää tavaroita, joita tuskin koskaan tulet tarvitsemaan. Näin saat suunnitella ja sisustaa uuden kotisi uuden elämäsi näköiseksi.

Muutto

Muuttaessa kannattaa käyttää taas pakettiautoa. Saat helposti kuljetettua tavarat ja huonekalut uuteen kotiisi. Jos pakkasit tavarasi samanlaisiin pahvilaatikoihin, on niiden kuljettaminen ja pinoaminen helppoa. Mieti myös etukäteen, tarvitsetko muuttoon kantoapua ja jos tarvitset, hanki sitä hyvissä ajoin niin vältät stressin muuton alkaessa. Muuttamista helpottaa myös se, että olet merkinnyt laatikoihin selkeästi mitä ne sisältävät ja mihin huoneeseen laatikko uudessa kodissasi kuuluu. Näin vältät muuttokaaoksen uudessa kodissasi. Kun vanha koti on tyhjänä, täytyy se vielä siivota tai voit palkata ammattilaisen tekemään muuttosiivouksen puolestasi. Muutossa on tärkeää muistaa tehdä osoitteenmuutos, jolloin posti ohjataan uuteen kotiisi.

Uusi koti – uusi elämä

Viimein saat huokaista helpotuksesta ja kääntää katseen kohti tulevaa! Uudessa kodissa saat rauhassa laitella tavarat paikoilleen ja sommitella huonekalut mieleiseesi järjestykseen. Voit välillä istahtaa tuumailemaan ja nautiskella uuden kodin tunnelmaa. Hankit mahdollisesti myös uusia huonekaluja ja niiden valitseminen on mukavaa puuhaa ja koska hankkiuduit muutossa eroon kaikesta vanhasta, tuovat uuden huonekalut täysin uutta ilmettä kotiisi. Myös verhot ja erilaiset sisustustuotteet tuovat huomattavasti viihtyisyyttä ja uutta ilmettä kotiisi. Muutossa on aina paljon tekemistä, mutta lopputulos on varmasti kaiken työn arvoista. Uusi koti antaa uutta suuntaa elämälle ja helpottaa usein arjen ratkaisuissa. On aika aloittaa uusi elämäsi ja kutsua läheisesi kyläilemään ja valmistaa ruokaa yhdessä ystäviesi kanssa. Voitte suunnitella tulevaa elämääsi ehkäpä uuden elämän matkoja kaukaisiin maihin. Huomaathan, kuinka ihanaa on istahtaa pöydän ääreen nauttimaan aamukahvista ja kuunnella ikkunasta kuluvaa linnun laulua. Nyt on aika uuden elämäsi!